Vind alles over auto lease

Waarom is een auto leasen zo populair?

Wat is private lease?

Brandstof auto of elektrische auto leasen?

Populaire lease modellen

Wat is private lease?

Private lease is een financieringsvorm voor particulieren waarbij je een auto leaset in plaats van koopt. Het is een vorm van langetermijnhuur, specifiek bedoeld voor particulieren, waarbij je gedurende een vooraf bepaalde periode en tegen een vast maandbedrag gebruikmaakt van een nieuwe auto. De kosten voor brandstof, verzekering, onderhoud en wegenbelasting zijn vaak inbegrepen in het maandbedrag, maar dit kan per aanbieder verschillen.

Belangrijke kenmerken van private lease zijn:

  1. Vast maandbedrag: Je betaalt maandelijks een vast bedrag gedurende de looptijd van het leasecontract.

  2. All-inclusive: Het maandbedrag dekt meestal verschillende kosten, zoals onderhoud, reparaties, verzekering, wegenbelasting en pechhulp.

  3. Nieuwe auto: Je krijgt vaak de beschikking over een nieuwe auto, wat betekent dat je in een recent model kunt rijden.

  4. Geen grote investering: In tegenstelling tot het kopen van een auto hoef je geen groot bedrag in één keer te betalen. Dit maakt private lease toegankelijk voor mensen die geen spaargeld hebben voor een nieuwe auto.

  5. Vast contract: Het leasecontract heeft meestal een vaste looptijd, bijvoorbeeld 24, 36 of 48 maanden. Het beëindigen van het contract voor het einde van de looptijd kan extra kosten met zich meebrengen

  6. Kilometerbundel: Vaak is er een maximale kilometerbundel per jaar vastgesteld. Als je meer kilometers rijdt dan in het contract is opgenomen, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht

  7. Geen eigendom: Aan het einde van het leasecontract lever je de auto weer in. Je wordt dus geen eigenaar van de auto, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Het is belangrijk om goed de voorwaarden van het leasecontract te begrijpen voordat je besluit om een private leaseovereenkomst aan te gaan. Verschillende aanbieders hanteren verschillende voorwaarden, dus vergelijk ze zorgvuldig om de beste deal voor jouw situatie te vinden.

 

Waarom is een auto leasen zo populair?

Een groot voordeel van lease is dat je weet waar je aan toe bent. Wanneer je een auto koopt komen er vaak onderhoudskosten bij. Hierbij moet je denken aan het periodieke onderhoud van de auto, vervangen van banden, koppeling en de distributieset. Met het leasen van een auto weet je zeker dat je alleen het vaste maandbedrag hoeft te betalen wat contractueel is afgesproken, en heb je geen onvoorziene kosten. Een bijkomend voordeel van een auto leasen is dat je geen grote geld investering hoeft te doen om gebruik te maken van de auto. Aan het einde van de contractduur lever jij de auto weer in bij de desbetreffende leasemaatschappij en hoef jij je geen zorgen te maken over de verkoop of inruil van de lease auto. 

Welke auto lease-aanbieders vind je op lease-plein?